Veelgestelde vragen

bread
Waarom is het nodig om vooraf te bestellen?

Ik heb een kleine bakkerij waar ik in mijn eentje werk. Ik gebruik pure ingrediënten en ik besteed veel aandacht aan het maken van een goed brood. Ik gooi liever niets weg en probeer zo min mogelijk te verspillen. Als je vooraf je brood bestelt, kan ik precies genoeg maken!

Waarom moet ik al op woensdag of donderdag voor 12.00 bestellen?

Voordat het brood uit de oven komt, is er al heel wat gebeurd! Het begint met het voorbereiden van mijn desem. Daarna kan ik aan de slag met het kneden van het deeg en het vormen van de broden. En vervolgens heeft het deeg ruim de tijd nodig om te rijzen en smaak te ontwikkelen. Al met al neemt dit proces ongeveer 2 dagen in beslag. Dus als je op woensdag of donderdag voor 12.00 bestelt, heb je op vrijdag of zaterdag een heerlijk, vers broodje!

Hoe lang is het brood houdbaar?

Omdat ik geen onnodige toevoegingen in het brood stop, kun je het brood dat ik bak minder lang bewaren dan je misschien van ander brood gewend bent. Als je het brood langer wilt bewaren, kun je het t beste invriezen. Wanneer je het wilt gebruiken, laat je het eerst helemaal ontdooien en verwarm je het vervolgens 6-8 minuten op 200 graden in de oven. Ook kun je het brood na 1 of 2 dagen oppiepen in de oven (6-8 minuten op 200 graden). De korst wordt dan weer lekker knapperig en de binnenkant weer zacht. Of je roostert het in de broodrooster, of je maakt er wentelteefjes van, of je maakt er croutons van, of….

Wat als ik te laat ben met bestellen?

Dat kan gebeuren! Als er nog ruimte in de oven is, kun je nog bestellen. Neem dan even contact met mij op via telefoon of whatsapp. Ik kan je dan vertellen welke broden er nog beschikbaar zijn!

Wat bedoel je met ‘uit de buurt’?

Ik probeer zoveel mogelijk te werken met lokaal geteeld en gemalen graan. Er zijn zoveel mooie lokale ingrediënten te koop! Door bij lokale boeren en molens te kopen, is te herleiden waar het product vandaan komt en hoe het geproduceerd is. En zelf kom ik ook ‘uit de buurt’, dus ik ben dichtbij om je te vertellen over alle broden!

Waar verkoop en bezorg je het brood?

In deze periode kan ik het brood niet verkopen in De Rieshoek in Noordlaren en in De Groenenberg in Glimmen. Ik bezorg het brood in Glimmen, Noordlaren, Midlaren en de tussenliggende gebieden. Woon je niet in dit gebied, maar wil je toch graag brood (blijven) bestellen, neem dan gerust even contact met me op. Je kunt het brood dan bijvoorbeeld bij mij thuis afhalen. Via de website en whatsapp hou ik geïnteresseerden op de hoogte van het assortiment. Ook als er wijzigingen zijn in afhaaldagen laat ik dat via de website of whatsapp weten.

Wat kost bezorging?

Voor de bezorging breng ik €1,00 bezorgkosten in rekening.

Een eigen tas aan de deur bij het bezorgen? Waarom eigenlijk?

Wanneer je zelf een tas aan je voordeur hangt, doe ik daar het bestelde brood  in. Zo komen we - in deze periode - niet met elkaar in contact. En het scheelt weer een nieuw tasje! Indien er geen tas aan je deur hangt, dan leg ik het brood het liefst ergens voor je neer zodat we niet met elkaar in contact komen. Wanneer deze gekke periode weer voorbij is, kunnen we weer een gezellig praatje maken!

Hoe kan ik het brood betalen?

Normaal heb ik een pin-apparaat, maar bij de bezorging heb ik geen pin-apparaat of wisselgeld bij me. Alles om voldoende afstand te kunnen houden. Ik stuur je een Tikkie (digitaal betaalverzoek) voor de betaling. Mocht je niet met een Tikkie kunnen of willen betalen, kun je het bedrag aan mij overmaken. Het bedrag en mijn rekeningnummer staan op de bon.

Wat zijn precies de ingrediënten van je broden en andere producten?

In grote lijnen staan de ingrediënten vermeld op de website, maar als je een specifieke vraag hebt, neem dan even contact met me op. Ik stuur je dan de ingrediëntenlijst.

Kun je ook allergeen-vrij bakken?

Buiten het feit dat allergeen-vrij bakken een vak apart is, is mijn kleine bakkerijtje niet uitgerust om naast ‘gewoon’ brood ook allergeen-vrij te bakken. Er is snel sprake van kruisbestuiving door het werken met verschillende soorten meel.